Top
Maak snel een Wordpress backup - BusyMedia
fade
3455
post-template-default,single,single-post,postid-3455,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.6.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Maak snel een WordPress backup

Wordpress Backup maken Artikel

Maak snel een WordPress backup

In dit artikel een korte uitleg over hoe een WordPress back-up te maken van jouw eigen website.


 

Maak handmatig back-ups met All-in-One WP Migration

Deze plugin biedt de mogelijkheid om¬†handmatig een WordPress back-up aan te maken. Daarbij maakt de plugin ook gelijk een back-up van jouw SQL Database. Dat betekent; dat als je website crashed. Je alleen maar WordPress en ‘All-in-One WP Migration’ hoeft te installeren om een WordPress back-up terug te plaatsen.

 

Exporteren en importeren van een WordPress back-up

All-in-One WP Migration plaatst na het exporteren het back-up bestand op jouw server. Je kunt deze downloaden via de optie: Dasboard>All-in-One WP Migration>Back-ups. Ook kun je het bestand altijd via .FTP van je server downloaden. De Plugin geeft ook de mogelijkheid dit direct te doen (zie afbeelding). Om een website weer terug te plaatsen start je met een schone wordpress website en een lege SQL database. Vervolgens download je de plugin voor de wordpress back-up. Kies vervolgens voor de optie ‘import’ en kies je back-up bestand. Let op! Het wachtwoord van WP blijft in de backup hetzelfde. Bewaar je huidige wachtwoord dus goed. Na het terugplaatsen van de WordPress back-up heb je dit wachtwoord weer nodig! Laatste stap; instelllingen>Permalinks en sla deze pagina 2x op.

 


Wouter Post

Avonturier | Ontwerper | Presentator | Deejay | Webbouwer | Beunhaas | Karpervisser | Videomaker | SEO Rookie